tirsdag den 27. august 2013

Intet af Janne Teller

9 kommentarer:

  1. S. 18 "Selv hvis i lærer noget så i tror i kan noget er der altid nogen der kan gøre der bedre en jer"
    På en måde har PA ret når han siger at der altid vil være nogen der er bedre end en selv. En fra et andet land der har vidst lige siden han var 5 år at han ville være den bedste til de man gerne ville lave, men bare fordi man ikke er den bedste kan man godt være god og være succesfuld, igen det kommer an på hvilken branche man vælger. Stadig vil jeg sige at man skal gøre det man har lyst til selvom der er folk der er bedrefor det vil der altid være.

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig, Oliver! Det handler også meget om, at det godt kan betale sig at gøre sig umage - og gøre sit bedste - og være ligeglad med om der så er en der kan gøre det endnu bedre!

      Slet
  2. Her er eksempler på de ordsprog og tre-ledede adjektiver der er i bogen indtil vidre
    • Side 6: Kom tid, kom råd, kom rod
    • Side 7: Bange, mere bange, mest bange
    • Side 7: Døren smilende. Pierre Anthon efterlod på klem som et grinende gab
    • Side 10: Et blommetræ har mange grene. Mange lange grene. Alt for mange, alt for lange grene
    • Side 11: Smilende dør. Luk op. Luk i
    • Side 14: God, bedre, bedst
    • Side 15: En sten, to sten, mange sten
    • Side 18: Sejren er sød. Sejren er. Sejren

    SvarSlet
  3. Tolker: s.8 Pierre Anthon sidder i blomme træet og kaster de umodne blommer ned i hovedet på de andre. Han siger jo ikke at han bare sad og kastede blommer ned i hovedet på dem, det var kun de umodne han kastede. Det kan godt tolkes til at han dræber blommerne før det overhovedet er begyndt for dem, ligesom ham skal de også bare leve for at dø, så han gør bare det samme til dem som de gør til ham. Han selv, vil også ende sit liv og gøre ingenting før det overhovedet er begyndt fordi det er alligevel ikke umagen værd at prøve og gøre noget ud af det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Meget flot set, Nanna! Det at blommerne er umodne kunne også tolkes som en kommentar til PA´s klassekammerater, der måske (i hvert fald ifølge PA) har et umodent og naivt syn på livet!

      Slet
  4. S. 16: Hvis i lever til i bliver firs, vil i have sovet tredive år væk, gået i skole og lavet lektier i godt ni år, og arbejdet i knap fjorten år. Da i allerede har brugt over seks år på at være småbørn og lege, og i skal bruge mindst tolv år på senere at gøre rent, lave mad og passe børn, har i højst ni år tilbage at leve i.

    på en måde har PA ret, for meget tid går jo f.eks. med at sove, men de tredive år er fordelt ud over de firs år man lever i. Derudover er der mange der synes, at gøre rent, lave mad, passe børn, arbejde og gå i skole. Og de fleste har det jo også godt mens de er småbørn. Ser man det på den måde har man firs år at leve i.

    SvarSlet
  5. Pierre Anthons udsagn: ”Alting er ligegyldigt. For alting begynder bare for at slutte. Det øjeblik I bliver født, begyndte I at dø. Og sådan er det med alt.”

    Pierre Anthon har egentlig ret i hvad han siger, fordi vi lever jo ikke for altid, men hvis man hele tiden tænker på det, så får man et virkelig kedeligt liv. Hvorimod, hvis man nyder den tid man har, og gør ting som gør en glad, så man bruger den tid man har på ting som gør en glad, så vil jeg mene at man bruger tiden fornuftigt.
    Det er jo heller ikke fordi vi er ligegyldige. Vi gør jo mange gode ting for jorden. Hvis alle satte sig op i et træ og lavede ingenting, så ville vi alle sammen dø, fordi så var der ingen til at skaffe mad, drikke og alt det man ellers har brug for.

    SvarSlet