tirsdag den 17. maj 2016

Lejren af Oscar K. & Dorte Karrebæk

3 kommentarer:

  1. Læs billedbogen og forhold dig efterfølgende til disse spørgsmål.
    1. Hvad handler historien om?
    2. Hvad ville du perspektivere den til eller sammenligne den med?
    3. Er der nogen eller noget, der gør en forskel i bogen?
    4. Lav et nedslag på en af bogens sider og beskriv hvad tegningen viser og symboliserer?
    5. Udvælg et interessant eksempel på bogens sprog og skriv om det!

    SvarSlet
    Svar
    1. 1 Historien handler om en obskur måde at se Skole systemet på, og hvordan det nærmest er som en lejr, den måde de er der i et år og hvordan de består og følger de voksne.
      2 Jeg ville sammenligne bogen med skole systemet? Og hvordan børnene får at vide at de "har et valg" mens de egentlig ikke har et rigtigt valg, de skal blive voksne og de skal arbejde og de skal følge alle andre. Dem der så vil blive børn bliver til "spøgelser" som der ikke ejer noget eller kan noget.
      3 Årstiderne, og egernet. Det var som om da 3-15s egern blev slået ijhæl var han "over grænsen" og accepterede at blive voksen.
      4 En af de sidste sider, hvor John sidder og nægter at gå ud til ceremonien, han har forstået at de bare vil have at han bliver voksen, ligesom dem. Han bliver en af dem, og det næget han, han går derefter udenfor efter ceremonien og spøgelserne tager imod ham, med hans gamle fugl (legetøj).
      5 Sproget er meget fint og der er meget fokus på hvilke ord der er brugt for at symbolisere de samme ting.
      - ISBillund er en god skole ^^

      Slet
  2. 1. Jeg tror den handler om nogle børn, som tror de kommer til en sjov lejr, men at de så bliver mishandlet af nogle russere. Og i overført betydning, noget om at voksne er onde
    2. Holocaust, fordi de er på en lejr, hvor de bliver mishandlet.
    3. Den lange pige, Teresa, fordi hendes koncert gør dem glade.
    4. Siden hvor 3-16 er i Hullet, jeg tror at fordi der er en snehejre, som han godt kan lide, symboliserer at han kan lide at være der, at han kan være sig selv. Tegningen viser 3-16 der sidder i hullet, sammen med en snehejre, og en mand der kommer med en nøgle for at låse ham ud.
    5. Udenfor er det begyndt at sne.
    Alt bliver stille
    Hvidt er frostens farve.
    Birketræerne
    Forunderligt så rolige.
    Jeg tror det betyder at børnene er glade for at se noget smukt. At der stadig er noget smukt i verden. Forunderligt så rolige betyder nok at selvom børnene bliver mishandlet, er træerne stadig rolige.

    SvarSlet